Известие

Collapse
No announcement yet.

Тонколони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тонколони

Здравейте, рядко пиша тук но чета горе долу всички теми ( които засягат 145 ) относно звук за колата не съм срещал тема.
    Та въпросите са ми 1-во отзад на корите покритието на тонколоната е странно извито, надали и тя е в такава форма но все пак да се подсигуря ?
    2-ро И .. В момента съм с някакво ЦД на Блаупункт за 100 лв го взех преди.. 3 години.. ама мн ми прескачат песните и прочие.. пък и искам да си сменя тонколоните и можеби ще трябва и него да махна. Но това по нататък
    3-то Явно предния собственик не е успял да си извади нормално ЦД то и е изкъртил всичко, в момента ми се държи на 2 болтчета и отзад Виси , клати се при всяка неравност.
    4-то да се върна малко по горе и да продължа.. Имам желанието понеже вече сдават багажа фабричните колонки, да ги сменя .. не искам кой знае какво но все пак.. да са прилични като звук, и качество ест...
    до към 450 лв мога да отделя за 4 колонки може би пищялки и ЦД .. Посъветвайте ме ?
    А имам и друг проблем.. Един маистор преди време ми сваля корите на вратите .. и ми счупи няколко щипки та сега не са добре хванати, и в Варна неможах да намеря такъв модел щипка.

Аз бих направил така:
    1.Истински плеър: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...сиивъри
    2.Предна линия: http://www.aval-bg.com/car-audio/her.../hertz-dsk-165
    3.Задна линия: http://www.aval-bg.com/car-audio/her.../hertz-dcx-130
    Може баса да идва малко слабичък, но звука ще е доста хубав Пък и ти остават още 100лв да се погрижиш за него
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Сигурен ли си че размерите са същите и че няма да ми е нужен усилвател ?

Comment

Хмм, доста интересна тема ще я следа с интерес.
        Колега аз скоро правих обновление и взех 4 оригинални тонколони от 147 и ги напаснах на вратите на 146-цата ми
        От форума от колега направих даден бартер за Sony X-plod доста стабилно CD и имам Blaupunkt 28см. и усилвател Magnat.
        Сега вече съм без усилвателя и тубата поради ред причини, също съм от Варна, мога да ти го препоръчам ако искаш да го купуваш. Мисълта ми беше, че сега съм с 4оригинални тонколони от 147-ца и втора ръка CD, всичко като пари ми е стъпало 150лв. и съм доста доволен от звука и всичко
        Препоръчвам ти да се разровиш из форума и да си намериш нещо качествено second hand, вместо да се спускаш на примоцийте пък и в днешно време край нямат
        Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
        146 1.4 - Темпераментната друсалинда
        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

От моят скромен опит мога да кажа, че заводските колонки в 145-та са доста слабички за нула време си заминаха при мен. В момента сам с на предна изадна линия с колони DRAGSTER proton-bg.com/Article_Detail.aspx?Article_ID=11988 на предна линия и proton-bg.com/Article_Detail.aspx?Article_ID=11987 на задна линия. За доста хора не са познати тази марка колони, но аз сам с тях вече пове от 2 години и сам доста доволен. Основния проблем беше при монтажа на вратите тъй като магнитчето на заводските е доста малко и се наложи да пораширим отвора на вратата за да вкараме драгстерите. След време се оказва, че и пищялките са доста слабички. Проблема при тях е местото, твърде малко е. Решението е или да им търсиш друго място или както направих аз с много преправяне набутах в това малко пространство едни малки пищялки на пак на драгстер и на мястото на оригиналните сложухме пишялки nokia от BMW. След тази интервенция звука в колата е доста добър.
          П.П Забравих да кажа, че в багажника имам бас 12-ка херц с 4 канален усилвател магнат.
          Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
          sigpic
          http://vbox7.com/play:884c5234
          http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Първоначално публикувано от blizare_ Покажи съобщение
            Сигурен ли си че размерите са същите и че няма да ми е нужен усилвател ?
            За тези говорители 100% няма да има нужда. Тази серия на Hertz са пригодени да свирят без усилвател.
            BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
              За тези говорители 100% няма да има нужда. Тази серия на Hertz са пригодени да свирят без усилвател.
              Хм... е като усиля до край ЦД-то ще има пращене и няма да се чуват вокалите най-вероятно.. ?

Comment

Зависи от настройките които зададеш. По принцип вадят доста чист звук. Аз на моята 145 бях взел sony x-plode (говорители стандартни разери за модела) и една 12ка в багажника с усилвател , понеже колонитя нямаха много бас . Говорителите 130 , тубата с усилвателя за 100 и си ми пееще супер. Наистина няма смисал от толкова много пари за набиваш.

Comment

Хм... е като усиля до край ЦД-то ще има пращене и няма да се чуват вокалите най-вероятно.. ?
                  Защо реши така?
                  BMW 328i

Comment

Не , просто питам
                    А в задните кори дали няма да се намери място някак си, да сложа по 2 колонки които да думкат повечко

Иии някакви идеи от къде да намеря щипки за корите на вратите.. ?

Comment

и въпроса със барчето или как да го нарека... там къдет седи ЦД-то е счупено.. както казох вече.. и пепелника ми неможе да се затваря, ама прочетох една тема тук с картинки как да се оправи и ще пробвам, и задна чистачка търся.

Comment

и въпроса със барчето или как да го нарека... там къдет седи ЦД-то е счупено.. както казох вече.. и пепелника ми неможе да се затваря, ама прочетох една тема тук с картинки как да се оправи и ще пробвам, и задна чистачка търся.
                        За барчето не мога да ти помогна, или трябва да сменяш счупеното, или да импровизираш с ремонта. Задната чистачка се продава заедно с рамото, мисля че беше 26лв в Т&N.
                        BMW 328i

Comment

А Щипки за корите? И да за барчето тряа да намеря цяло направо, то си е потрошено няма оправяне.

И преден Фар вече търся, счупи ми се водача който го мести нагоре надолу и ся ми свети в бронята по морггите ако имаше алфички... :/ ама нъц...

Comment

Колега, всичко добре, ама го обърнахте на чат. А тук е форум. Като имаш проблем, търсиш такава тема, ако няма квото търсиш, пускаш нова. Откъде тръгнахме, докъде стигнахме?

По въпроса за щипките: в ем комплект имат всякакви чешити, потърси на сайта им.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Във Варна, около пожарната на улица Атанас Томов. има едно гаражче НИКИ аларми слагат там..точно до магазинчето за риба.
                              не отивайте.. потрошиха ми панелите и капаците за колонките. Което разбрах след като си платих и те отказаха да поемат отговорност.

Comment

Working...
                              X